Промоционални цени за първата година на лабораторията за репродукция „БИО ЕКЗАКТ”

ОТ НАЧАЛОТО НА 2020 ГОДИНА ВЪВ В. ТЪРНОВО МЕДИЦИ РАБОТЯТ ПО ИТАЛИАНСКИЯ ИНОВАТИВЕН ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ С ГУНАФОРЕЗА. Той се прилага в „ДЦК I Велико Търново” като част от комплексната терапия при болести на опорно-двигателния апарат. Представлява вкарване на инжекционен колаген чрез електромагнитен резонанс. Оздравителният протеин прониква в голяма дълбочина и достига директно до болните стави и нуждаещите се тъкани. Ефектът често е определян като чудодеен, тъй като само няколко дни след процедурите болката и отокът в проблемното място изчезват.

ИНТЕРВЕНЦИИТЕ С ГУНАФОРЕЗА СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ПАЦИЕНТИ С ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА СТАВИТЕ, ТРАВМАТИЧНИ И ВЪЗПАЛИТЕЛНИ УВРЕЖДАНИЯ на мускули, сухожилия и фасции, болки в гръбначния стълб от неврологичен произход, следоперативни рани и т.н. Методът се използва и по отношение на разкрасяването, тъй като успешно изглажда бръчки, резорбира целулит и освежава кожата.

„Използването на този способ има много предимства. Той не е съпроводен с топлинни и електрически ефекти, няма странични действия и е напълно безболезнен. По физиологичен начин въздейства върху патологичния процес с дългосрочно повлияване на болката. Колагенът, който въвеждаме, пък е най-широко разпространеният протеин в човешкото тяло, но ако го вкарваме с друга апаратура, може да се разруши неговата деликатна молекула, което прави апарата гунафореза уникален“, обясни д-р Деяна Денева, която е новият началник на сектор „Физикална и рехабилитационна медицина” в ДЦК I.

Тя уточни, че в звеното разполагат с 13 вида висококачествен италиански колаген под формата на флакони. Те са специфични за всяка третирана област и според целта на терапевтичната програма. Тип I е за кости, сухожилия, мускули, фасции и кожа, тип II – за хрущял и структура на очите, тип III повлиява черен и бял дроб и артериите, тип IV – бъбреците и някои вътрешни органи, а тип V въздейства върху повърхността на клетките, косата и плацентата.

„Приемът на колаген чрез различни перорални форми не гарантира неговото пълно усвояване и съответното натрупване в желаната област. Прилагането на активни GUNA MDs директно в проблемата зона, засегната от заболяване, представлява важно преимущество, водещо до съкращаване на времето на лечение и по-бързото отшумяване на симптомите. Като например мускулно-скелетни смущения, предизвикани от артрит, остеоартрит, ишиасни болки, болки в шиен, гръден, поясен дял на гръбначния стълб, разтягане на мускулите и други“, увери д-р Денева.

Началникът на физиотерапевтичния сектор обясни, че продължителността на терапията е индивидуална и съобразена с основното заболяване на пациентите. Обичайният курс на лечение е 10 дни.

Въпреки че методът е изключително ефективен, към момента той не се покрива от Здравната каса. Цената на една процедура е 25 лв.