До 50% отстъпка в цената на изследванията за ранна диагностика на рак на гърдата

От 26 октомври до 11 ноември т.г. сектор „Образна диагностика” към „Диагностично консултативен център I – Велико Търново” ЕООД отново предлага 50% отстъпка в цената /от 60 на 30 лв./ на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата – мамография на две гърди в две проекции. Редът за извършване на изследването изисква предварително записване на тел. 062/621960 /регистратура/.

Кампанията за 50% отстъпка в цената на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата стана традиция за лечебното заведение и е подчинено на желанието на ръководството и специалистите в „ДКЦ I – В. Търново” да подпомогнат борбата с тази коварна болест, която открита навреме е лечима успешно.

Медицинската статистика сочи, че близо 50 000 българки са с диагноза рак на гърдата, а мамографията е специфичен метод, при който с ниска доза рентгеново лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Това позволява откриването на болестта в ранен стадии и след необходимото адекватно лечение прогнозата за заболелите жени е както при незаболелите.

Припомняме, че по традиция в кампаниите за ранна диагностика на рака на гърдата в „ДКЦ I – В. Търново” ЕООД ежегодно се включват средно по 300 пациентки от цяла Великотърновска област, както и от съседната ни Габровска област, Плевен и Русе. При наличието на патологични находки, всяка пациентка бива насочвана за уточняващ преглед и консултация с хирург-онколог.

Обществеността и в частност жените трябва да знаят, че след 40-годишна възраст е редно ежегодно да правят мамография на млечните си жлези до своята 50-та годишнина. След тази възраст скрининговото изследване се прави през година. Първата профилактична мамография трябва да се направи най-късно между 35-тата и 40-тата година и се нарича „изходна мамография”.

Здравето е лична отговорност, а октомври е Световен месец за борба с болестта. Затова наред с 50% ОТСТЪПКА от цената за МАМОГРАФИЯ НА ДВЕ ГЪРДИ В ДВЕ ПРОЕКЦИИ, пациентките ще могат да се възползват и от ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА ПРИ ИЗСЛЕДВАНЕ С НОВИЯ АПАРАТ ЗА РАННА ДИАГНОСТИКА НА МЛЕЧНА ЖЛЕЗА, ЧРЕЗ МЕТОДА НА КОНТАКТНАТА ТЕРМОГРАФИЯ – 40 ЛВ, ВМЕСТО СТАНДАРТНАТА ЦЕНА ОТ 60 ЛЕВА. Редът за извършване на изследването /в кабинет 226 от доказания професионалист със завиден опит м. с. Ваня Бакалова / също изисква предварително записване на тел. 062/621960.
Макар и рядко ракът на млечната жлеза се среща и при мъже, затова профилът на потенциалните пациенти не включва само представителките на нежния пол.