В ДКЦ-1 Велико Търново отвори врати компютърен томограф-скенер от най-ново поколение – Siemens SOMATOM Scopе.

Този скенер е на реномираната марка SIEMENS, един от технологичните гиганти в областта на здравеопазването.

 

Какво представлява новият скенер и как работи?

Едно от големите предимства на този модел е неговата висока резолюция, която позволява по-точна визуализация на органите и тъканите в тялото. Соматом Скоп има възможност за многослоен (мултидетекторен) томограф, който е с по-висока скорост на сканиране, което означава, че пациентите могат да бъдат преглеждани по-бързо и с по-малко рискове за здравето им.

Томографът работи по принципа на рентгеновата томография. При този метод се използват рентгенови лъчи, които преминават през тялото на пациента и се регистрират от сензорите на апарата. След това компютърът използва данните, получени от скенера, за да създаде детайлна 3D визуализация на вътрешните органи и тъкани в тялото.

С помощта на SOMATOM Scope могат да се диагностицират много различни заболявания. Например, той може да помогне при откриването на рак на гърдата, мозъка, белия дроб, простатата или черния дроб. Също така този томограф може да бъде използван за диагностициране на други заболявания, като например белодробна емболия, сърдечни заболявания, заболявания на ставите и др.

Освен това, SOMATOM Scope може да използва по-малко дози от рентгенова радиация в сравнение с традиционните томографи. Това означава, че пациентите получават по-малко излагане на радиация, което може да бъде особено полезно за деца и за хора, които са по-чувствителни към радиацията.

Защо да се доверите на модел Siemens Somatom Scope снекер в ДКЦ-1 Велико Търново?

Моделът Siemens SOMATOM Scope е съвременен компютърен томограф-скенер, който има множество предимства. Ето някои от тях в заключение:

1. Висока резолюция: SOMATOM Scope е оборудван със система за висококачествена резолюция, която позволява по-добра визуализация на вътрешните органи и тъкани в тялото. Това е особено полезно за диагностициране на заболявания, които изискват по-точни изображения.

2. Мултидетекторен томограф: SOMATOM Scope е мултидетекторен томограф, който може да сканира тялото на пациента с по-висока скорост и по-голяма точност в сравнение с традиционните томографи. Това означава, че пациентите могат да бъдат преглеждани по-бързо и с по-малко рискове за здравето им.

3. Оптимизирана доза на радиацията: той може да използва по-малко дози от рентгенова радиация в сравнение с традиционните томографи. Това означава, че пациентите получават по-малко излагане на радиация, което може да бъде особено полезно за деца и за хора, които са по-чувствителни към радиацията.

4. Интегрирана система за дозиметрия: SOMATOM Scope има интегрирана система за дозиметрия, която следи дозата на радиацията, която получава пациентът по време на сканирането. Това позволява на лекарите да регулират дозата на радиацията спрямо нуждите на пациента.

5. Интелигентен софтуер: скенера има интелигентен софтуер, който автоматизира много от процесите по обработка на данните. Това ускорява процеса на диагностициране и намалява възможността за човешки грешки.

6. Широк диапазон на приложенията: SOMATOM Scope може да бъде използван за диагностициране на много различни заболявания, като например рак на гърдата, мозъка, белия други.

Заповядайте в нашата болница и само за минути ще бъдете диагностицирани!

Компютърният томограф работи срещу заплащане и с направления от здравната каса!

За допълнителна информация на място и на тел. 062/660 296.

Очакваме ви!