Специален кабинет за диагностика на Ковид Пневмония в ДКЦ-1 Велико Търново ЕООД

Пандемичната обстановка се променя всеки ден и непредвидимите и параметри ни карат да се адаптираме възможно най-бързо с нея, за да предпазим нашето здраве, както и на близките ни.

Поради тази причина и ние от ДКЦ I – ВЕЛИКО ТЪРНОВО се стараем да подобряваме услугите си ежеднежно.

В разгара на четвъртата вълна: ДКЦ-1 Велико Търново ЕООД създаде специален кабинет за диагностика на Ковид Пневмония.

За да се избегне струпването на много хора пред кабинетите, което от своя страна е предпоставка за разпространение на вируса, както и за осигуряване на по-добра организация, препоръчваме на гражданите да си записват предварително час за преглед, така че да не се налага да чакат пред кабинетите.

Екипът на „Сектор Образна Диагностика”към ДКЦ-1-Велико Търново ЕООД създаде рентгенов кабинет за диагностика на Ковид-асоциирана пневмония.

„Целта е да не се смесват потоците пациенти”- коментира Д-р Диан Митев, „Няма логика в един и същи кабинет да се правят изследвания за това, че Ви боли коляното например, и след това да премине пациент, който е с потенциална инфекция. Създавайки този кабинет, ние намаляваме драстично възможността здрав пациент да бъде инфектиран, поради това, че му се налага изследване. Създали сме организация на дезинфекция между отделните пациенти, така че вероятността за зараза е сведена до минимум.”

„Въпреки че сме структура, която не е подпомогната от държавата в борбата с Ковид пандемията, здравето на пациента е най-важно за нас”

„Стараем се да създадем максимален комфорт на пациентите, за да могат те да бъдат спокойни, че ще получат качествено обслужване, без риск за здравето им”

Пациентите могат да извършват изследвания и без предварително запазен час в „Сектор Образна диагностика”, разположен на 3-ти етаж.